Supa poloneza cu rosii

May 16, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 3 kg rosii proaspete sau 1,5 kg din conserva
  • 30 g zahar
  • 150 g faina
  • 150 g oua
  • 50 g telina frunze
  • 50 g patrunjel verde
  • 3 kg supa de oase
  • 300 g ardei gras
  • 50 g pasta de tomate
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Rosiile se spala si se zdrobesc. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Frunzele de telina se spala. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Ardeii grasi, rosiile sI frunzele de telina se fierb in supa. Cand legumele sunt fierte se paseaza. Din oua, faina, sare si putina apa se prepara o compozitie care se toarna cu un cornet din hartie cu pos cu dui, in supa care fierbe. Se fierbe circa 10 minute si se adauga zahar.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri