May 16, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Gaina se curata, se trece prin flacara si se spala. Morcovii, patrunjelul radacina, pastârnacul, telina si ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de aparce si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se fierbe in circa 4,5 litri apa cu sare si se spumeaza. Se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina, pastârnac si telina. Dupa fierbere, carnea si legumele se scot in alt vas si se pot folosi la pregatirea altor preparate (rasol, pilaf, salate), iar supa se strecoara. Faina se amesteca cu ou, sare, ulei si se obtine o compozitie uniforma, care se toarna in supa când fierbe, cu ajutorul unui cornet din hârtie pergament sau pos cu dui. Se mai fierbe 10 minute.
Prezentarea si servirea
Se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.