Supa (ragut) din pasare cu galuste

May 16, 2014 - Supe/Ciorbe



Ingrediente
  • 900 g tacamuri de pui
  • 300 g pipote de pui si gaina
  • 100 g telina radacina
  • 200 g morcovi
  • 100 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 200 g faina
  • 100 g oua
  • 50 g patrunjel verde
  • 150 g ceapa
  • 1 g piper macinat
  • 40 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pipotele de pui se spala, se curata si se oparesc. Tacamurile de pui se spala si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul si telina se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Tacamurile si pipotele de pui se fierb in circa 4 l apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, telina, ceapa si piper. Din faina, oua si sare se prepara o coca din care, cu ajutorul unei lingurite se formeaza galuste care se fierb separat in putina supa. Dupa fierbere se trec prin jet de apa rece si se adauga in supa.

Prezentarea si servirea

Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: carne 70 g, supa 330 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri