May 16, 2014 - Supe/Ciorbe
Operatii pregatitoare
Pipotele de pui se spala, se curata si se oparesc. Tacamurile de pui se spala si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul si telina se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se cresteaza. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Tacamurile si pipotele de pui se fierb in circa 4 l apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, pastarnac, patrunjel radacina, telina, ceapa si piper. Din faina, oua si sare se prepara o coca din care, cu ajutorul unei lingurite se formeaza galuste care se fierb separat in putina supa. Dupa fierbere se trec prin jet de apa rece si se adauga in supa.
Prezentarea si servirea
Supa se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.