Supa taraneasca cu taitei

May 16, 2014 - Supe/Ciorbe

Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • 200 g ceapa
  • 3 kg supa de oase
  • 200 g telina radacina
  • 200 g morcovi
  • 75 g patrunjel radacina
  • 75 g pastarnac
  • 150 g ardei gras
  • 50 g ulei
  • 250 g faina
  • 100 g oua
  • 200 g smantana sau 400 g iaurt
  • 50 g patrunjel verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala se taie marunt si se opareste. Telina radacina, morcovii, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul se inabusa in ulei si 100 ml apa, se adauga supa si se fierb 30 minute. Se adauga cartofii si se continua fierberea inca 20 minute. Din faina, oua, sare si putina apa se pregateste coca de taitei. Se lasa 10 minute, se intind foi subtiri, se lasa sa se zvante 5-10 minute, se ruleaza si se taie subtire. Taiteii se scutura de faina si se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa fierbere, se adauga apa rece, se lasa 15 minute, se trec sub jet de apa rece, si se introduc in supa. Se continua fierberea circa 15 minute. Iaurtul sau smantana diluata cu putina apa, se adauga in momentul cand se retrage vasul de pe foc.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 400 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri