Ciorba de vacuta

Jan 18, 2017 - Supe/Ciorbe

Am pregatit o ciorba de vacuta cu legume, numai buna!

Ingrediente
  • 500 g carne de vacuta cu os
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • 1 cana cu bors
  • 2 linguri suc de rosii
  • taitei
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Pentru inceput am taiat carnea cubulete si am pus-o la fiert. Intre timp am curatat legumele si le-am taiat cubulete.

Daca dupa primele clocote apa se tulbura, se strecoara carnea si se pune din nou la fiert, in alta apa. Se spumuie pana ramane zeama curata. La ciorba de vacuta e bine sa puneti pe langa carne macra si bucati cu os, pentru a-i da gust bun.

Cand carnea incepe sa se patrunda se adauga legumele si se lasa impreuna la fiert, la foc moale, sa nu se tulbure. Eu nu am folosit multe legume pentru aceasta ciorba, dar daca va place mai consistenta puteti adauga un cartof, mazare sau fasole verde.

Cand carnea e fiarta bine (legumele fierb repede, oricum) am adaugat 2 linguri de suc de rosii. Le puteti inlocui cu rosii proaspete, despielitate si taiate cubulete.

Am adaugat si borsul, fiert inainte, apoi am pus sare si piper si dupa cateva clocote am oprit ciorba. Acum am pus si taiteii si am lasat vasul acoperit cu capacul, ca sa se inmoaie si ei, taiteii. Cunosc persoane care fierb inainte taiteii si ii adauga la final in ciorba(sau supa, dupa caz), altele ii fierb direct in ciorba. Eu ii pun chiar cand am oprit focul, dupa cum va spuneam si se inmoaie numai bine asa.

La final am presarat verdeata multa, proapat tocata.

Pofta buna!

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri