Jan 18, 2017 - Supe/Ciorbe
Daca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar cum am pregatit-o. :)
Dupa ce am spalat si curatat puiul l-am transat in bucati si l-am pus la fiert.
Am curatat spuma formata la suprafata, apoi am adaugat legumele intregi, curatate si spalate, boabe de piper si o frunza de dafin.
Dupa ce carnea si legumele au fiert, am oprit focul si am strecurat supa. Acum in vas a ramas doar zeama strecurata, iar carnea si legumele sunt puse la racit. Am curatat carnea de pe oase si am adaugat-o inapoi in zeama. Unul dintre morcovii fierti l-am dat pe razatoarea mica si l-am adaugat si pe el.
Separat am amestecat un galbenus de ou cu 2 linguri zdravene de smantana, am turnat un polonic de supa si am adaugat amestecul in oala.
Am pisat 3 catei de usturoi, i-am adaugat in ciorba, dupa care am pornit din nou focul si am lasat supa sa mai dea in cateva clocote.
Am dres-o cu sare si 2 linguri de otet, dupa care am presarat patrunjel proaspat tocat.
Acum, ca-i gata, va poftesc si pe voi la o portie de ciorba radauteana, calda si hranitoare.