Ciorba radauteana

Jan 18, 2017 - Supe/Ciorbe

Daca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar cum am pregatit-o. :)

Ingrediente
  • Puiul fermierului de la Agricola Bacau: 1 pulpa, spatele, 1 aripioara
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 frunza de dafin
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • 1 galbenus de ou
  • smantana
  • otet
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Dupa ce am spalat si curatat puiul l-am transat in bucati si l-am pus la fiert.

Am curatat spuma formata la suprafata, apoi am adaugat legumele intregi, curatate si spalate, boabe de piper si o frunza de dafin.

Dupa ce carnea si legumele au fiert, am oprit focul si am strecurat supa. Acum in vas a ramas doar zeama strecurata, iar carnea si legumele sunt puse la racit. Am curatat carnea de pe oase si am adaugat-o inapoi in zeama. Unul dintre morcovii fierti l-am dat pe razatoarea mica si l-am adaugat si pe el.

Separat am amestecat un galbenus de ou cu 2 linguri zdravene de smantana, am turnat un polonic de supa si am adaugat amestecul in oala.

Am pisat 3 catei de usturoi, i-am adaugat in ciorba, dupa care am pornit din nou focul si am lasat supa sa mai dea in cateva clocote.

Am dres-o cu sare si 2 linguri de otet, dupa care am presarat patrunjel proaspat tocat.

Acum, ca-i gata, va poftesc si pe voi la o portie de ciorba radauteana, calda si hranitoare.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri