Ardei copt pentru iarna

Aug 21, 2009 - Conserve

Pe vremea cand nu se gaseau congelatoare puneam ardeiul copt la borcan.Iarna era o nebunie cand aveam o salata de ardei copt la o friptura. Asa ca m-am hotarat sa va spun cum faceam si cum fac si acum ardeiul copt .

Ingrediente
  • 2 kg.ardei gras sau capia
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingura de,sare,
  • 0,250 ml.otet
  • 0,250 ml.ulei
  • 0,500 ml. apa
  • 2 linguri de zahar
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Se coace ardeiul, se curata si se lasa la scurs. Intre timp se pregateste saramura din:

0,500 ml. apa

0,250 ml. otet

0,250 ml. ulei

1 lingura de sare

2 linguri de zahar

Toate acestea se pun la fiert pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.

Se aseaza ardeii in borcan si printre ei se pune usturoi taiat marunt Cand s-a umplut borcanul se toarna solutia preparata anterior si se capseaza.

  • din 2kg. de ardei incap in 2 borcane de 0,800 ml.
  • s-ar putea sa va ramana saramura, nu este niciun necaz
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri