Castraveti in otet bulgaresti

Jul 23, 2009 - Conserve

Fac acesti castraveti pentru ca ies dulci-acrisori.

Ingrediente
  • 2 kg. castraveti
  • 2 morcovi taiati rondele
  • 1 ceapa taiata solzisori
  • 5 lingurite de zahar
  • 5 lingurite de sare
  • piper boabe
  • boabe de mustar
  • foaie de dafin
  • 3 flori de marar
  • 20 linguri de otet
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Se spala castravetii si se aseaza in borcane( sunt necesare 5 boracne de 800 de grame). Pentr un borcan de 800 g. se folosesc:

10-15 boabe d e piper,cateva rondele de morcov,cateva bucati de ceapa,1 floare de marar,1 foaie de dafin mica( dupa gust,se poate si fara),1 lingurita boabe de mustar,1 lingurita de sare, una de zahar,4 linguri de otet si se completeaza cu apa.

Se capacesc borcanele si se pun la fiert in bain-marie pentru 15 minute de cand le pui pe foc.

Se lasa sa se raceasca in apa.

Se pot folosi la salate sau la mancarea de castraveti

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri