Gogosari la cuptor

Sep 11, 2009 - Conserve

Reteta o am de la prietena mea, care mi-a dat si reteta de sfecla murata.

Ingrediente
  • 12 gogosari rosii potriviti
  • 12 linguri de otet
  • 12 lingurite de ulei de floarea soarelui
  • 12 lingurite de zahar
  • 36 boabe de piper
  • 12 catei de usturoi
  • sare
  • Portii: 12
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Se spala gogosarii, se scot cotoarele cu multa atentie sa nu se rupa din pulpa gogosarului,se scutura de seminte si se aseaza in tava.

12 gogosari intra perfect in tava dreptunghiulara a aragazului.

In fiecare gogosar se pun: 1lingura de otet, 1 lingurita de zahar,1 lingurita de ulei, 3 boabe piper,1 catel de usturoi si un praf de sare( cat iei intre doua degete).

Se da tava la cuptor la foc mic 40-45 min. Se scoate din cuptor se lasa sa se racoreasca putin, apoi cu foarte multa atentie se pun in borcane de 800 g. Se capseaza si se pun la fiert pentru 15min. dupa ce a dat apa in clocot. Se lasa la racit in apa.

  • Gogosarii trebuie sa fie sanatosi, fara pete sau lovituri.
  • Nu se mai punealtceva in borcan. Este suficienta solutia din gogosar.
  • Se pun in borcan cu foarta multa atentie, astfel incat solutia sa ramana in gogosar.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri