Varza murata pentru ciorbe

Sep 27, 2009 - Conserve

Pana sa pun varza pentru iarna pun acum la inceputul toamnei intr-un borcan varza la acrit special pentru ciorbe.

Ingrediente
  • varza
  • marar- o crenguta
  • o crenguta de cimbru
  • sare
  • apa
  • hrean
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Se curata varza, se taie in 4 sau in 8 si se aseaza in borcan impreuna cu mararul, cimbrul si hreanul. Peste ea se toarna o saramura facuta din 1l apa si o lingura de sare (depjnde de borcan cat lichid ai navoie). Dupa doua zile zeama se vantura (se scurge zeama din borcan intr-o cratita , apoi se toarna la loc. Dupa alte doua zile la fel. Se capseaza borcanul si o lasi la acrit. Daca este cald in cel mult o saptamana ai varza acra si zeama de varza (moare) acre si le poti folosi.

  • Eu folosesc zeama dintr-un borcan, apoi din celalalt pun in sticla si o pun in frigider si varza o pun toata intr-un borcan.
  • Nu lasati varza fara zeama si nici zeama fara varza ca se strica.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri