Varza murata pentru iarna

Sep 27, 2009 - Conserve

Pana sa dai fuga la piata mai usor este sa ajungi la camara sau baxa la varza acrita in casa.Va spun cum pregatesc eu varza pentru iarna.

Ingrediente
  • varza
  • sare
  • hrean
  • marar
  • gutuie
  • sfecla rosie
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Curat varza de frunzele deteriorate ,ii scot cotoarele si o pun in bidon. O las o zi fara sa pun nimic peste ea pentru a se inmuia. A doua zi pun mararul, hreanul, gutuia sau sfecla rosie si saramura. La un bidon de 20 l. pun 2-3 crengi mari de marar. Saramura pentru iarna o fac astfel: la un litru de apa pun 40 g. sare. Dupa doua zile se vantura zeama ( zeama de varza pentru iarna se vantura de 3-4 ori la interval de 3-4 zile) Varza se tine mai bine daca este pusa in bidoane mai mici -20l.

  • Cumpar varza mai micuta.
  • In bidon pun o gutuie pentru ai da o tenta aurie moarei.
  • In alt bidon pun o sfecla rosie si moarea capata o culoare rozalie.
  • Hrean pun 2-3 bucati la un bidon
  • Varza pentru iarna se pune de Sf. Dumitru (atunci este coapta), pe 26 octombrie.
    citeste si:

    Aug 24, 2016 - Vacante

    Oct 24, 2014 - Dulciuri

    Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

    Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

    May 16, 2016 - Vacante

    Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri