Vinete si dovlecei cu usturoi pt. iarna

Sep 11, 2009 - Conserve

Va da bunica o reteta de va lingeti pe degete, dar sa mancati cu prudenta ca este f grea.
Poate fi folosita ca aperitiv sau salata.

Ingrediente
  • 2 vinete potrivite
  • 2 dovlecei
  • usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • sare,piper boabe
  • otet, apa
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Se curata vinetele pe lungime (1cm. da unul nu), se taie rondele, se sareaza si se lasa 10 min. I n acest timp curatam dovleceii de coaja , se taie rondele de 1 cm. grosime,se spala si se lasa la scurs.

Se spala vinetele, se sterg si se prajesc. Se scot intr-un castron.Se prajeste dovlecelul.

Se aseaza intr-un borcan de 800g. un rand de vinete, unul de dovlecel usturoi pisat, patrunjel taiat marunt si tot asa pana se umple borcanul. Ultimul rand sa fie de patrunjel.Se face o solutie din o parte otet si doua parti apa , o lingura de sare la litrul de lighid si 1 lingurita boabe de piper si se toarna peste vinete. Solutia sa fie calduta. Se capseaza borcanul si se pune in camara pt. iarna.

  • Cantitatile pentru solutia ce se toarna psete vinete le masurati in functie de cate borcane aveti.
  • La un borcan puteti pune cu ceasca.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri