Sep 11, 2009 - Conserve
Va da bunica o reteta de va lingeti pe degete, dar sa mancati cu prudenta ca este f grea.
Poate fi folosita ca aperitiv sau salata.
Se curata vinetele pe lungime (1cm. da unul nu), se taie rondele, se sareaza si se lasa 10 min. I n acest timp curatam dovleceii de coaja , se taie rondele de 1 cm. grosime,se spala si se lasa la scurs.
Se spala vinetele, se sterg si se prajesc. Se scot intr-un castron.Se prajeste dovlecelul.
Se aseaza intr-un borcan de 800g. un rand de vinete, unul de dovlecel usturoi pisat, patrunjel taiat marunt si tot asa pana se umple borcanul. Ultimul rand sa fie de patrunjel.Se face o solutie din o parte otet si doua parti apa , o lingura de sare la litrul de lighid si 1 lingurita boabe de piper si se toarna peste vinete. Solutia sa fie calduta. Se capseaza borcanul si se pune in camara pt. iarna.