Zacusca cu ciuperci dietetica

Sep 1, 2011 - Conserve

Aceasta reteta de Zacusca cu ciuperci este facuta cu toate legumele fierte.

Ingrediente
  • 1 kg. ceapa
  • 1 kg. gogosar
  • 1 kg. ciuperci
  • 2 kg. rosii
  • sare, piper boabe
  • 1 ardei iute (tocat marunt)
  • 200 ml. ulei
  • 1 foaie de dafin
  • Portii: -
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Se curata ceapa, ardeiul, ciupercile si se maruntesc cu blenderul.

Ceapa se pune intr-o cratita cu putina apa la fiert.

Cand ceapa este sticloasa , se adauga gogosarul, apoi ciupercile si se lasa la fiert.

Se adauga rosiile, care au fost si ele maruntite. Se fierbe pana scade apa, amestecandu-se din cand in cand pentru a nu se prinde .

Cand totul a scazut si s-a ingrosat se adauga uleiul, sare, piperul , foaia de dafin si ardeiul iute lasandu-se sa mai fiarba 10-15 minute.

Se pune in borcane fierbinte, se capseaza si se da da la cuptor pentru 20 minute.

  • Prefer zacusca , cu ingredientele fierte.
  • Sarea si piperul se pun dupa gust.
  • Se poate pune la fiert si in cuptor.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri