Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 90 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 250 ml apa calduta si se fierbe. Bicarbonatul se dizolva in otet.
Prepararea aluatului
Untul se spumeaza cu zaharul farin, se adauga treptat galbenusurile de oua, uleiul si se continua baterea pina ce compozitia capata consistenta unei creme. Se adauga laptele, sarea, bicarbonatul dizolvat in otet, vanilina si se framanta cu faina. Aluatul se lasa in repaos circa 30 minute, la rece.
Modelarea, coacerea
Aluatul se intinde pe planseta presarata cu faina, in 3 foi subtiri cu grosimea de circa 0,5 cm, care se asaza in tava si se coc la temperatura moderata (180-220°C). Foile coapte si racite, se scot din tava separat, se umplu cu doua straturi de marmelada. Ultima foaie se acopera cu marmelada. Separat, galbenusul de ou se bate spuma cu zahar. Compozitia de galbenus acopera ultima foaie de aluat care a fost acoperita cu marmelada. Se decoreaza cu barot de nuci verde. Produsul se asaza in tava, se introduce in cuptor si se coace o ora la temperatura de circa 50-60°C. Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se pot servi.