Beigli rulou cu mac (din aluat dospit)

Jun 15, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 500 g faina
  • 200 g drojdie de bere
  • Pentru aluat
  • 2,5 kg faina
  • 500 g oua (10 buc) sau 110 g praf de oua integral
  • 300 g zahar
  • 1,1 kg untura
  • 10 g sare
  • 50 g razatura de lamaie
  • Pentru umplutura
  • 3,5 kg mac
  • 125 g razatura de lamaie
  • 200 g coji de portocale confiate
  • 1,7 kg zahar tos
  • 1 g vanilina
  • Pentru modelat si uns tavile
  • 150 g ulei
  • Pentru decor
  • 200 g oua (4 buc)
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 330 ml apa calduta. Macul se usuca (daca este cazul) si se macina. Cojile de portocale se taie cubulete.

Prepararea maielei

Drojdia se dizolva in circa 200 ml apa calduta (35-40°C), se adauga treptat faina, se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, 15-20 minute.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea, zaharul, untura, razatura de lamaie, se adauga maiaua si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita. Se lasa la odihna circa 20 minute.

Prepararea umpluturii

Zaharul se dizolva in circa 750 ml apa si se fierbe pana se obtine un sirop „legat". Se ia de pe foc, se adauga macul, vanilina, razatura de lamaie si fructele confiate. Se amesteca pana se uniformizeaza.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul se imparte in 10 bucati egale. Fiecare bucata se intinde cu merdeneaua pe planseta unsa cu ulei in foi dreptunghiulare cu grosimea de 0,5 cm ; peste ele se asaza umplutura in strat uniform si se ruleaza. Rulourile obtinute se asaza in tava unsa cu ulei, se ung cu ou la suprafata, se lasa la odihna circa 30 minute la temperatura de +4°C. Cind crusta de ou s-a uscat, se ung din nou cu ou si se lasa la odihna aproximativ 20 minute, la aceeasi temperatura. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • Produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri