Jun 15, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 460 ml apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 2,200 l apa calduta si se fierbe.
Prepararea maielei
Drojdia se amesteca cu zaharul, se dizolva in laptele cald (35-40°C) si se adauga treptat faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) 15-20 minute.
Prepararea aluatului
Untul se amesteca cu faina in asa fel incat faina sa fie distribuita uniform in masa de unt. Se modeleaza in forma de patrat si se lasa la rece la temperatura de +4°C aproximativ 20 minute. Ouale se amesteca cu sarea, laptele cald (35-40°C), maiaua si se framanta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita, care se intinde in forma de patrat cu mijlocul mai gros si marginile mai subtiri, in care se impacheteaza untul. Apoi se intinde pe planseta presarata cu faina, in foaie groasa de circa 1 cm, se impatureste in patru si se lasa la rece 15-20 minute. Aceasta operatiune de turare, impaturire si racire se mai repeta inca de doua ori.
Prepararea umpluturii
Brinza de vaci se amesteca cu ouale, sarea si faina, pana se uniformizeaza.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Aluatul se intinde in foaie dreptunghiulara cu grosimea de circa 0,5 cm care se taie in straifuri late de aproximativ 15 cm. La mijlocul straifului, se asaza umplutura in strat uniform. Se ung marginile straifurilor cu ou si se pliaza in doua. Se portioneaza potrivit gramajului, se ung cu ou la suprafata, se asaza in tava si se coc la temperatura moderata (180-220°C)