Borseto cu foietaj de casa

May 15, 2014 - Dulciuri

Doamnelor si domnilooooor este randul retetei cu nr.400 ! Un foietaj care se topeste in gura.Reteta o am de la o sefa de laborator de cofetarie-patiserie.

Ingrediente
  • 1 kg. faina
  • 500 ml. apa
  • 1 ou
  • o lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • 600 g. untura
  • Umplutura:
  • gem dupa preferinta
  • 1 mar taiate cubulete
  • cascaval Delaco
  • muschi file
  • Portii: -
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Untura la temperatura camerei se amesteca impreuna cu o mana de faina.

Restul de faina se puneintr-un vas de framantat.

In mijlocul fainii se face un loc in care se pun:oul,otetul ,sarea si apa.

Se framanta un aluat ,care se lasa sa se odihneasca 10 minute.

Planseta de intins aluatul se infaineaza.Punem aluatul si-l intindem cu sucitorul. In mijlocul aluatului se pune untura.

Se strang marginile aluatului si se preseaza aluatul cu mana.Se intinde o foaie cu sucitorul.Impaturim in 4 si dam la frigider pentru 30 de minute.Repetam operatia de trei ori.

Cand am scos utima data aluatul din cuptor ,l-am taiat in doua.

Jumatate l-am intins si l-am umplut cu cascaval +muschi file ,alta cu gem de merisoare +mere taiate cubulete si ultima cu dulceata de gutui.

Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 de minute.

Pofta buna!

  • Cand presam aluatul ne folosim de podul palmei.
  • Cand impaturim trebuie sa tinem cont Sa impaturim de fiecare data la fel ca prima data.
  • Eu am impaturit astfel:am luat foaia de sus,apoi jos ,stanga,drapta.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri