Briose cu ciocolata

May 10, 2013 - Dulciuri

Am facut repede niste briose pentru seara asta. Cu un pahar cu lapte alaturi sunt minunate.

Ingrediente
  • 15 g drojdie de bere
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa calduta
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • sare
  • 100 g unt
  • bucatele de ciocolata
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Am pus drojdia cu o lingura de zahar si apa calduta intr-o ceasca, am amestecat pana s-a dizolvat zaharul si am lasat 5 minute sa creasca.

Intre timp am batut ouale, apoi le-am amestecat cu maiaua.

Faina impreuna cu sarea si zaharul ramas le-am pus in vasul robotului si le-am mixat 15 secunde.

Am adaugat treptat ingredientele lichide, trecand la viteza 3 a robotului si am lasat sa mixeze inca 2-3 minute.

Acum amestecul e omogen si am adaugat in continuare untul si bucatelele de ciocolata. Am mai mixat inca 2 minute pana s-a incorporat bine si untul.

Am lasat aluatul la crescut cam 45 minute. Pentru ca aluatul e mai dens decat cel de chec am folosit o lingura pentru a umple formele de briose.

Am incalzit cuptorul si am pus briosele la copt pentru 12 minute, pana s-au rumenit.

Dupa ce s-au racit putin le-am scos din forme.

Au iesit foarte gustoase, pufoase si nu foarte dulci. Eu as mai adauga putin zahar compozitiei sau chiar l-as inlocui cu miere de albine data viitoare.

Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri