Budinca "Cina"

Jun 10, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 1 kg branza de vaci
  • 450 g faina
  • 200 g oua
  • 150 g zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • 15 g razatura de lamaie
  • 100 g stafide
  • 750 ml lapte
  • 25 g zahar farin
  • 10 g sare
  • Pentru tava
  • 50 g margarina sau unt
  • 50 g pesmet
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Stafidele se curata de codite si se spala.

Tehnica prepararii

Branza de vaci se framânta cu faina si sare pana se obtine o compozitie omogena de consistenta potrivita ca de papanasi. Aceasta compozitie se imparte in 12 bucati egale. Fiecare bucata se intinde in forma de fitil cu diametru de 1 cm si se taie in bastonase de 4-5 cm lungime. Bastonasele se fierb in lapte cu zahar, circa 15 minute si se lasa la racit. Galbenusurile se spumeaza, se amesteca cu zahar vanilat, razatura de lamaie, stafide si albusurile batute spuma, se adauga la bastonasele fierte si racite si se asaza in tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, cu temperatura moderata timp de 20-30 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 200 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri