Jun 10, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Amidonul se dizolva in 100 ml lapte rece. Grisul se fierbe.
Tehnica prepararii
Laptele (500 ml) se fierbe cu zahar (100 g) si amidon la foc moderat amestecând continuu, circa 10 minute. Se adauga vanilina si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu branza de vaci, gris, galbenusuri si albusuri batute spuma. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu zahar. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor cu temperatura moderata, timp de 20-30 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sirop de fructe deasupra.