Budinca cu fructe confiate

Jun 10, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 700 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 200 g fructe confiate
  • 50 g amidon
  • 250 g paine alba
  • 200 g oua
  • 10 g zahar vanilat
  • pentru tava
  • 25 g margarina sau unt
  • 50 g zahar
  • pentru sos
  • 50 g zahar
  • 50 g oua (2 galbenusuri)
  • 10 g zahar vanilat
  • 125 ml vin alb
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Painea alba se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Fructele confiate se taie cuburi. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Amidonul se cerne si se dizolva in 100 ml lapte rece. Cantitatea de lapte ramasa se fierbe.

Tehnica prepararii

In laptele fiert, se adauga paine alba, zahar, amidon si se fierb 10 minute, amestecând continuu, se lasa sa se raceasca. Galbenusurile si albusurile se bat spuma, separat. Compozitia de pâine se amesteca cu vanilina sau zahar vanilat, fructe confiate, galbenusuri si albusuri de ou batute spuma. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu zahar, se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, cu temperatura moderata 30-40 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca si se portioneaza. Sosul se prepara astfel : galbenusurile de ou se amesteca la cald cu zahar pâna ce compozitia se ingroasa. Se adauga vin, vanilina sau zahar vanilat si se continua baterea la cald 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, cu sos de vin deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 150 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri