Jun 10, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Painea alba se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Fructele confiate se taie cuburi. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Amidonul se cerne si se dizolva in 100 ml lapte rece. Cantitatea de lapte ramasa se fierbe.
Tehnica prepararii
In laptele fiert, se adauga paine alba, zahar, amidon si se fierb 10 minute, amestecând continuu, se lasa sa se raceasca. Galbenusurile si albusurile se bat spuma, separat. Compozitia de pâine se amesteca cu vanilina sau zahar vanilat, fructe confiate, galbenusuri si albusuri de ou batute spuma. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu zahar, se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, cu temperatura moderata 30-40 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca si se portioneaza. Sosul se prepara astfel : galbenusurile de ou se amesteca la cald cu zahar pâna ce compozitia se ingroasa. Se adauga vin, vanilina sau zahar vanilat si se continua baterea la cald 5 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara, cu sos de vin deasupra. Se serveste cald.