Jun 10, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe. Pesmetul se cerne.
Tehnica prepararii
Grisul se toarna in ploaie, putin câte putin, in laptele care fierbe in clocot, amestecand mereu. Se continua fierberea la foc moderat, amestecând continuu. Se adauga zahar si sare, cu 10 minute inainte de terminarea fierberii. Se adauga vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca. Grisul cu lapte, fiert si racit, se amesteca cu galbenusurile si albusurile de ou batute spuma. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, 20-30 minute. Dupa coacere, budinca se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cu sirop de fructe deasupra. Se poate servi cald sau rece.