Budinca din gris cu sirop

Jun 10, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 300 g gris
  • 200 g oua
  • 150 g zahar
  • 1,2 l lapte
  • 10 g zahar vanilat
  • 5 g sare
  • 250 g sirop de fructe
  • Pentru tava
  • 50 g margarina sau unt
  • 50 g pesmet
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe. Pesmetul se cerne.

Tehnica prepararii

Grisul se toarna in ploaie, putin câte putin, in laptele care fierbe in clocot, amestecand mereu. Se continua fierberea la foc moderat, amestecând continuu. Se adauga zahar si sare, cu 10 minute inainte de terminarea fierberii. Se adauga vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca. Grisul cu lapte, fiert si racit, se amesteca cu galbenusurile si albusurile de ou batute spuma. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, 20-30 minute. Dupa coacere, budinca se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cu sirop de fructe deasupra. Se poate servi cald sau rece.

  • O portie: budinca 150 g, sirop de fructe 25 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri