Budinca din macaroane si sirop

Jun 10, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 500 g macaroane
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 500 ml lapte
  • 200 g oua
  • 200 g zahar
  • 300 g branza de vaci
  • 10 g zahar vanilat
  • 250 g sirop de fructe
  • 10 g sare
  • pentru tava
  • 50 g margarina sau unt
  • 50 g pesmet
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare si se fierb circa 15 minute. Se adauga apa rece, se lasa la racit 15 minute si se trec sub jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii

Din 100 g unt, faina dizolvata in 100 ml lapte rece si lapte (400 ml) se prepara un sos alb, amestecând continuu la foc moderat, pentru ca sa nu se formeze aglomerari; se adauga zahar si vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca. Se adauga macaroanele fierte, brânza de vaci, galbenusurile si albusurile batute spuma si se amesteca usor. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava cu margarina sau unt tapetata cu pesmet, se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, cu temperatura moderata, 20-30 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sirop de fructe deasupra.

  • O portie: 250 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri