Jun 10, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Orezul se alege de impuritati, se spala si se scurge de apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe. Cacaoa se cerne. Pesmetul se cerne.
Tehnica prepararii
Orezul se fierbe in apa. Când orezul este aproape fiert, se scurge apa, se adauga laptele fierbinte, se continua fierberea la foc moderat, se adauga zahar si sare. Când orezul a fiert si laptele a fost inglobat, se adauga vanilina sau zahrul vanilat si se lasa sa se raceasca. Orezul cu lapte fiert si racit se amesteca cu gelbenusuri si albusuri batute spuma, amestecand usor. Compozitia rezultata se asaza in tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, cu temperatura moderata, 20-30 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza. Sosul se prepara astfel : galbenusurile de ou se amesteca la cald cu zahar, cacao si zahar vanilat, pâna ce compozitia se ingroasa. Se adauga treptat lapte si se fierbe 10-15 minute, amestecand continuu, pâna ce se ingroasa putin.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sos de cacao.