Jun 10, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Orezul se alege de impuritati; se spala si se scurge de apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se fierbe. Pesmetul se cerne.
Tehnica prepararii
Orezul se fierbe in lapte, la foc mic. In timpul fierberii, se adauga zahar si sare. Când orezul a fiert si laptele a fost inglobat, se adauga vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca. Orezul cu lapte fiert si racit se amesteca cu galbenusurile si albusurile batute spuma. Compozitia rezultata se asaza in tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet. Se niveleaza suprafata si se coace la cuptor, cu temperatura moderata, 20-30 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin si se portioneaza. Sosul se prepara astfel : galbenusurile de ou se amesteca la cald cu zahar pana ce compozitia se ingroasa. Se adauga treptat vin si se continua baterea la cald, 5-10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sos de vin deasupra.