Budinca din paine alba cu mere

Jun 10, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 500 g paine alba
  • 1 l lapte
  • 100 g oua
  • 150 g zahar
  • 50 g amidon
  • 10 g zahar vanilat
  • 400 g mere
  • pentru forma
  • 25 g margarina sau unt
  • 50 g zahar
  • pentru sos
  • 250 g lapte
  • 50 g zahar
  • 50 g oua (2 galbenusuri)
  • 5 g zahar vanilat
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Painea alba se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Merele se spala, se curata de coaja si casa seminala si se rad. Amidonul se cerne si se dizolva in 100 ml lapte rece. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

In laptele fiert se adauga amidon, painea, zahar si se fierb circa 10 minute amestecând continuu. Se adauga zahar vanilat si se lasa sa se raceasca. Se adauga mere rase, galbenusurile si albusurile de ou batute spuma. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu zahar, se niveleaza suprafata si se coace la cuptor cu temperatura moderata, 30-40 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca si se portioneaza. Sosul se prepara astfel : galbenusurile de ou se bat la cald cu zahar; cand compozitia se ingroasa, se adauga laptele fiert si se continua baterea la cald 5-10 minute. Se adauga vanilina sau zahar vanilat, se lasa sa se raceasca.

Prezenterea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cu sos deasupra.

  • O portie: 170 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri