Jun 10, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Laptele se fierbe cu zahar. Painea alba se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Fructele confiate se taie marunt. Stafidele se curata si se spala.
Tehnica prepararii
In laptele fiert cu zahar se adauga painea inmuiata si se fierbe 10 minute amestecand continuu. Se adauga vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca. Se adauga fructele confiate, galbenusurile si albusurile batute spuma amestecand usor. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu zahar, se niveleaza suprafata si se coace la cuptor cu temperatura moderata, 30-40 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca si se portioneaza. Sosul se prepara astfel : galbenusurile de ou se amesteca la cald cu zahar, pana ce se ingroasa, se adauga vin si se continua baterea la cald, 5 minute. Se adauga zahar vanilat, se lasa sa se raceasca.
Prezenterea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sos de vin deasupra.