Budinca din paine alba cu sos de vin

Jun 10, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 550 g paine alba
  • 750 ml lapte
  • 50 g stafide
  • 150 g zahar
  • 150 g fructe confiate
  • 300 g oua
  • 10 g zahar vanilat
  • pentru forma
  • 25 g margarina sau unt
  • 50 g zahar
  • pentru sos
  • 100 g zahar
  • 50 g oua (2 galbenusuri)
  • 250 ml vin alb
  • 5 g zahar vanilat
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Laptele se fierbe cu zahar. Painea alba se curata de coaja, se taie felii, se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Fructele confiate se taie marunt. Stafidele se curata si se spala.

Tehnica prepararii

In laptele fiert cu zahar se adauga painea inmuiata si se fierbe 10 minute amestecand continuu. Se adauga vanilina sau zahar vanilat si se lasa sa se raceasca. Se adauga fructele confiate, galbenusurile si albusurile batute spuma amestecand usor. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu zahar, se niveleaza suprafata si se coace la cuptor cu temperatura moderata, 30-40 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca si se portioneaza. Sosul se prepara astfel : galbenusurile de ou se amesteca la cald cu zahar, pana ce se ingroasa, se adauga vin si se continua baterea la cald, 5 minute. Se adauga zahar vanilat, se lasa sa se raceasca.

Prezenterea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sos de vin deasupra.

  • O portie: 200 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri