Jun 10, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece; la 3 bucati oua se separa albusurile de galbenusuri. Macul se spala bine, se usuca si se macina cu masina speciala pentru mac sau se piseaza. Faina se cerne pe planseta, in mijloc se pun 100 g oua, sare si 50 ml apa si se framanta o coca de taitei de consistenta potrivita, care se lasa in repaus 15 minute. Coca de taitei se intinde in foi subtiri, se lasa sa se zvânte, se face sul si se taie fin. Taiteii se lasa sa se usuce, se cern de faina.
Tehnica prepararii
Laptele se fierbe cu zahar. Cand laptele da in clocot se introduc taiteii. Se continua fierberea la foc moderat, amestecand continuu. Când taiteii sunt fierti, se lasa sa se raceasca. Taiteii fierti se amesteca cu mac, smantana, zahar vanilat, galbenusuri si albusuri (150 g) batute spuma. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu zahar, se niveleaza suprafata, se coace la cuptor cu temperatura moderata, 20-30 minute. Budinca coapta se lasa sa se raceasca putin, se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald sau rece.