Jun 10, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri la 3 oua (150 g). Faina se cerne. Din faina, 2 oua, sare si 50 ml apa si se prepara coca de taitei, care se lasa in repaus 15 minute. Se intinde o foaie subtire si se lasa sa se zvante putin. Se taie in fasii subtiri.
Tehnica prepararii
Laptele se fierbe cu 100 g zahar. Când da in clocot se introduc taiteii. Se continua fierberea la foc moderat, amestecand continuu. Când taiteii sunt fierti se adauga vanilina se retrage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma, amestecand usor pentru uniformizarea compozitiei, se asaza in tava unsa cu margarina sau unt si tapetata cu pesmet, se uniformizeaza suprafata si se coace la cuptor la o temperatura moderata, timp de 20-30 minute. Se raceste putin si se portioneaza in bucati patrate sau dreptunghiulare. Sosul de vanilie se prepara astfel : se fierbe laptele cu zahar, cand da in clocot se adauga amidon dizolvat in apa rece. Se fierb 10 minute la foc moderat, amestecând continuu pentru a nu se prinde de vas. Se lasa sa se raceasca. Galbenusurile de ou se bat spuma si se subtiaza cu lapte cald, amestecând continuu; se fierbe pâna se ingroasa, se adauga zahar vanilat si vin si se retrage vasul de pe foc.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurioara. Se serveste cald, cu sos de vanilie.