Jun 25, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul de ou praf se dizolva in circa 4,5 l apa calduta. Miezul de nuca se curata de impuritati, se taie cu cutitul si se amesteca cu faina. Lamaile se spala, se rad de coaja si li se extrage sucul.
Prepararea compozitiei
Albusurile de ou si sarea se bat spuma, se adauga treptat zaharul. Se continua baterea pina la dizolvarea completa a zaharului apoi, se adauga razatura de lamiae, sucul de lamaie, vanilina si se amesteca pana la completa omogenizare. Se adauga treptat faina amestecata cu nucile. Se obtine o compozitie uniforma.
Coacerea si finisarea checului
In formele tapetate cu hartie se asaza compozitia de chec, se niveleaza suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).
Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar farin vanilat.