Chec alb cu nuci

Jun 25, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru compozitie
  • 2,3 kg faina
  • 4 kg zahar tos
  • 4 kg oua (albusuri 160 buc) sau 575 g albus de ou praf
  • 250 g lamaie
  • 1,3 kg miez de nuca
  • 1 g vanilina
  • 25 g sare
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusul de ou praf se dizolva in circa 4,5 l apa calduta. Miezul de nuca se curata de impuritati, se taie cu cutitul si se amesteca cu faina. Lamaile se spala, se rad de coaja si li se extrage sucul.

Prepararea compozitiei

Albusurile de ou si sarea se bat spuma, se adauga treptat zaharul. Se continua baterea pina la dizolvarea completa a zaharului apoi, se adauga razatura de lamiae, sucul de lamaie, vanilina si se amesteca pana la completa omogenizare. Se adauga treptat faina amestecata cu nucile. Se obtine o compozitie uniforma.

Coacerea si finisarea checului

In formele tapetate cu hartie se asaza compozitia de chec, se niveleaza suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • Gramaj produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri