Chec cu cacao

Jun 25, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru compozitie
  • 3,2 kg faina
  • 1 kg zahar tos
  • 1,8 kg zahar farin
  • 3,2 kg margarina
  • 2,6 kg oua (52 buc) sau 400 g galbenus de ou praf, 190 g albus de ou praf
  • 200 g cacao
  • 100 g razatura de lamaie
  • 1 g vanilina
  • 25 g sare
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina si cacao se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea. Albusul de ou praf se dizolva in circa 1,5 l apa calduta. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 570 ml apa calduta.

Prepararea compozitiei

Margarina se spumeaza cu zaharul farin pana se obtine o compozitie alifioasa. Se adauga treptat galbenusurile de ou, razatura de lamaie, vanilina si se continua baterea pana ce compozitia devine de consistenta unei creme. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul tos, se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia, dupa care se amesteca cu compozitia de galbenus. Compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale; o parte se amesteca cu 1,7 kg faina adaugata treptat, iar cealalta parte se amesteca cu 1,5 kg faina si cacao.

Coacerea si finisarea checului

In formele tapetate cu hartie se asaza compozitia in straturi alternante, cu si fara cacao. Se niveleaza suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

Dupa coacere se lasa putin sa se raceasca, se scot din forma, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • Gramaj produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri