Chec cu mere

Jun 25, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru compozitie
  • 2,8 kg faina
  • 2 kg zahar
  • 2,8 kg oua (56 buc)
  • 10 g scortisoara
  • 6 kg mere
  • 1 g vanilina
  • 25 g sare
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea. Galbenusurile de ou praf se dizolva in circa 600 ml. apa calduta Albusurile de ou praf se dizolva in circa 1,6 l apa calduta. Scortisoara se macina si se cerne. Merele se spala, se curata de coaja si casa seminala, se taie cubulete (cu latura de circa 1 cm.) si se amesteca cu scortisoara si faina.

Prepararea compozitiei

Galbenusurile de ou se spumeaza cu 800 g zahar, se adauga treptat circa 250 ml apa si vanilina, continuand baterea circa 10 minute. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga treptat 1,2 kg zahar, se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia dupa care se amesteca usor cu compozitia de galbenus. Se adauga treptat merele amestecate cu faina si scortisoara si se amesteca pana la uniformizare.

Coacerea si finisarea checului

Compozitia obtinuta se asaza in formele tapetate cu hirtie, se niveleaza suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme, se indeparteaza hirtia si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • Gramaj produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri