Jun 25, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 660 ml apa calduta. Albusul de ou praf se dizolva in circa 1,750 l apa calduta. Stafidele se curata de codite si se spala. Bicarbonatul se dizolva in otet.
Prepararea compozitiei
Margarina se spumeaza cu zaharul farin, pana se obtine o compozitie alifioasa. Se adauga treptat galbenusurile de ou, razatura de lamaie, bicarbonatul dizolvat in otet si vanilina. Se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos, se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia, dupa care se toarna peste compozitia de galbenusuri, se adauga treptat stafidele si faina si se amesteca pina la omogenizare.
Coacerea si finisarea checului
Compozitia obtinuta se asaza in formele tapetate cu hartie, se niveleaza suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar farin vanilat.