Chec cu stafide

Jun 25, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru compozitie
  • 3,5 kg faina
  • 2,6 kg margarina
  • 1,2 kg zahar farin
  • 600 g zahar tos
  • 3 kg oua (60 buc)
  • 1,750 kg stafide
  • 150 g razatura de lamaie
  • 2 g vanilina
  • 20 g bicarbonat
  • 20 ml otet
  • 25 g sare
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 660 ml apa calduta. Albusul de ou praf se dizolva in circa 1,750 l apa calduta. Stafidele se curata de codite si se spala. Bicarbonatul se dizolva in otet.

Prepararea compozitiei

Margarina se spumeaza cu zaharul farin, pana se obtine o compozitie alifioasa. Se adauga treptat galbenusurile de ou, razatura de lamaie, bicarbonatul dizolvat in otet si vanilina. Se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme. Separat, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos, se continua baterea pana la dizolvarea completa a acestuia, dupa care se toarna peste compozitia de galbenusuri, se adauga treptat stafidele si faina si se amesteca pina la omogenizare.

Coacerea si finisarea checului

Compozitia obtinuta se asaza in formele tapetate cu hartie, se niveleaza suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • Gramaj produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri