Chec cu visine

Jun 25, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru compozitie
  • 2,8 kg faina
  • 800 g zahar tos
  • 1,4 kg zahar farin
  • 2 kg oua (40 buc)
  • 2 kg unt amestec cu margarina 50%
  • 25 g sare
  • 4,4 kg visine proaspete
  • 100 g razatura de lamaie
  • 1 g vanilina
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin
  • vanilina
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 450 ml apa calduta. Albusul de ou praf se dizolva in circa 1,1 l apa calduta. Visinile se spala, se curata de codite, li se scot samburii si se scurg de suc.

Prepararea compozitiei

Untul se spumeaza cu zaharul farin pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga treptat galbenusurile de ou, razatura de lamaie, vanilina si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme.

Separat, albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul tos, se continua baterea pana la dizolvarea completa a zaharului, dupa care se amesteca cu compozitia de galbenusuri, se adauga treptat visinile si faina si se amesteca pana la uniformizare.

Coacerea si finisarea checului

In formele tapetate cu hirtie, se asaza compozitia de chec, se niveleaza suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

  • Gramaj produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri