Jun 25, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu sarea. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 450 ml apa calduta. Albusul de ou praf se dizolva in circa 1,1 l apa calduta. Visinile se spala, se curata de codite, li se scot samburii si se scurg de suc.
Prepararea compozitiei
Untul se spumeaza cu zaharul farin pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga treptat galbenusurile de ou, razatura de lamaie, vanilina si se continua baterea pana ce compozitia capata consistenta unei creme.
Separat, albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul tos, se continua baterea pana la dizolvarea completa a zaharului, dupa care se amesteca cu compozitia de galbenusuri, se adauga treptat visinile si faina si se amesteca pana la uniformizare.
Coacerea si finisarea checului
In formele tapetate cu hirtie, se asaza compozitia de chec, se niveleaza suprafata, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere, se lasa putin sa se raceasca, se scot din forme, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.