Chec rece cu biscuiti si ciocolata

Apr 28, 2013 - Dulciuri

O reteta simpla de preaparat: Chec rece cu biscuiti si ciocolata

Ingrediente
  • 100 gr margarina Unirea Experta
  • 200 gr ciocolata
  • 2 cani zahar tos
  • 150 gr biscuiti populari
  • 150 ml apa
  • 250 ml lapte praf
  • 15 ml esenta de rom
  • Pentru crocantul de nuci:
  • 50 gr zahar
  • 50 gr nuci
  • 50 gr biscuiti
  • Portii: 6
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Puneti apa la fiert cu zaharul si asteptati pina se dizolva iar siropul se leaga bine. Oprit focul si incorporati ciocolata rupta bucati. Dupa ce s-a topit adaugati margarina si laptele praf amestecind energic pentru a nu se forma cocoloase. La final adaugati esenta de rom.

Intindeti un strat din compozitie intr-o forma de chec unsa cu ulei.

Asezati un prim strat de biscuiti, turnati crema, apoi inca un strat de biscuiti, din noua crema, biscuiti, iar la final crema. lasati la frigider pina se intareste, cel mai bine peste noapte.

Pentru crocant caramelizati aharul si amestecati nucile intregi. Intindeti compozitia pe un blat si lasati la racit.

Dupa ce s-a racit tocati marunt compoizitie, tocati si nucile si amestecati.

Dupa ce checul s-a racit, portionati si inveliti-l in crocant.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri