Clatite cu branza de vaci

Jun 10, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 500 g faina
  • 800 ml lapte
  • 200 g oua
  • 125 g ulei
  • pentru umplutura
  • 500 g branza de vaci
  • 250 g smantana
  • 100 g zahar
  • 100 g oua
  • 15 g razatura de lamaie
  • 5 g zahar vanilat
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Faina se amesteca cu oua, sare, putin lapte si se subtiaza cu cantitatea de lapte ramasa, adaugata treptat, pana se obtine compozitia pentru clatite. Se prepara foile de clatite (20 bucati), intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine, turnand cu lusul compozitia care se intinde pe toata suprafata tigaii prin miscare rotativa si se rumenesc pe ambele parti. Branza de vaci se amesteca cu oua, sare, razatura de lamaie, zahar si vanilina; cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite, se ruleaza si se asaza intr-o tava care se introduce la cuptor, 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald, cu smantana deasupra.

  • O portie: 200 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri