Clatite cu dulceata

Jun 10, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 500 g faina
  • 800 ml lapte
  • 200 g oua
  • 5 g sare
  • 100 g ulei
  • 250 g dulceata
  • 25 g zahar pudra
  • 10 g zahar vanilat
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Laptele se fierbe si se raceste. Zaharul farin se amesteca cu vanilina sau zahar vanilat.

Tehnica prepararii

Ouale se amesteca cu faina, sare, putin lapte; compozitia se subtiaza cu cantitatea de lapte ramasa, adaugata treptat pana ce se obtine compozitia specifica de clatite. Se prepara 20 foi de clatite intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine; compozitia se toarna cu lusul, se intinde in strat subtire pe toata suprafata tigaii prin miscare rotativa si se rumeneste pe ambele parti. Foile de clatite se asaza suprapuse pe o farfurie, se umplu cu dulceata si se ruleaza, se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie (cate 2 clatite pentru o portie). Se serveste cald.

  • O portie: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri