Jun 10, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Laptele se fierbe si se raceste. Zaharul farin se amesteca cu vanilina sau zahar vanilat.
Tehnica prepararii
Ouale se amesteca cu faina, sare, putin lapte; compozitia se subtiaza cu cantitatea de lapte ramasa, adaugata treptat pana ce se obtine compozitia specifica de clatite. Se prepara 20 foi de clatite intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine; compozitia se toarna cu lusul, se intinde in strat subtire pe toata suprafata tigaii prin miscare rotativa si se rumeneste pe ambele parti. Foile de clatite se asaza suprapuse pe o farfurie, se umplu cu dulceata si se ruleaza, se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie (cate 2 clatite pentru o portie). Se serveste cald.