Jun 10, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Zaharul farin se amesteca cu vanilina.
Tehnica prepararii
Ouale se amesteca cu faina, sare, putin lapte si se subtiaza cu cantitatea de lapte ramasa, adaugata treptat, pana ce se obtine compozitia specifica de clatite. Se prepara 20 foi de clatite, intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine; compozitia se toarna cu lusul, se intinde in strat subtire pe toata suprafata tigaii, prin miscare rotativa si se rumeneste pe ambele parti. Foile de clatite se asaza suprapuse pe o farfurie, se umplu cu gem si se impacheteaza in patru sau se ruleaza. Se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Prezentarea si servirea
Preparatul (cate 2 clatite pentru o portie) se prezinta pe platou incalzit sau farfurie. Se serveste cald.