Clatite cu gem

Jun 10, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 500 g faina
  • 800 ml lapte
  • 200 g oua
  • 5 g sare
  • 100 g ulei
  • 250 g gem
  • 25 g zahar pudra
  • 10 g zahar vanilat
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Zaharul farin se amesteca cu vanilina.

Tehnica prepararii

Ouale se amesteca cu faina, sare, putin lapte si se subtiaza cu cantitatea de lapte ramasa, adaugata treptat, pana ce se obtine compozitia specifica de clatite. Se prepara 20 foi de clatite, intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine; compozitia se toarna cu lusul, se intinde in strat subtire pe toata suprafata tigaii, prin miscare rotativa si se rumeneste pe ambele parti. Foile de clatite se asaza suprapuse pe o farfurie, se umplu cu gem si se impacheteaza in patru sau se ruleaza. Se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Prezentarea si servirea

Preparatul (cate 2 clatite pentru o portie) se prezinta pe platou incalzit sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri