Coltunasi cu branza de vaci

Jun 10, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 700 g faina
  • 700 g branza de vaci
  • 300 g oua
  • 50 g zahar
  • 50 g stafide
  • 10 g zahar vanilat
  • 15 g razatura de lamaie
  • 300 g smantana
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 15 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, la 3 bucati (150g) se separa albusurile de galbenusuri. Stafidele se curata, se spala si se scurg de apa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Faina se asaza pe planseta, in mijloc se pun 3 oua (150g), apa, sare si se framanta o coca de taitei de consistenta potrivita, care se lasa in repaus 15 minute. Coca de taitei se intinde in foaie de grosime de 3-4 mm si se taie in patrate cu latura de 6 cm. Brânza de vaci se amesteca cu stafide, galbenusuri de ou (75 g), zahar, razatura de lamaie si vanilina. Pe fiecare bucata se asaza din compozitia de branza de vaci; 2 din laturi se ung cu albus de ou si se impacheteaza in forma de triunghi fiecare bucata, apasand marginile cu o furculita. Coltunasii se fierb in apa clocotita cu sare, timp de 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu smantana deasupra.

  • O portie: coltunasi 200 g, smantana 20 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri