Jun 10, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, la 3 bucati (150g) se separa albusurile de galbenusuri. Stafidele se curata, se spala si se scurg de apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Faina se asaza pe planseta, in mijloc se pun 3 oua (150g), apa, sare si se framanta o coca de taitei de consistenta potrivita, care se lasa in repaus 15 minute. Coca de taitei se intinde in foaie de grosime de 3-4 mm si se taie in patrate cu latura de 6 cm. Brânza de vaci se amesteca cu stafide, galbenusuri de ou (75 g), zahar, razatura de lamaie si vanilina. Pe fiecare bucata se asaza din compozitia de branza de vaci; 2 din laturi se ung cu albus de ou si se impacheteaza in forma de triunghi fiecare bucata, apasand marginile cu o furculita. Coltunasii se fierb in apa clocotita cu sare, timp de 10-15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu smantana deasupra.