Compot de mere sau pere

Jun 11, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • 1 kg mere sau pere
  • 150 g zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • 1 g scortisoara
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Merele sau perelele se spala, se curata de coaja si casa seminala si se taie felii. Scortisoara se macina.

Tehnica prepararii

Merele sau perele se fierb in apa (1,7 l) cu zahar. Dupa fierbere, se adauga zahar vanilat si scortisoara.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in compotiera. Se serveste rece.

  • O portie: 250 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri