Compot de prune

Sep 30, 2009 - Dulciuri

Este sezonul prunelor. M-am gandit sa mai fac si eu cateva borcane de compot.

Ingrediente
  • prune
  • zahar
  • apa
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Se aleg prunele sa fie sanatoase, se spala si se pun in borcane .

Prunele pot fi puse intregi sau rupte in jumatati .

In fiecare borcan se pun 3 linguri de zahar, apoi se completeaza cu apa pana se umple borcanul.

Se capseaza si se pun borcanele la fiert ,la bain- marie ,15 minute de cand sunt puse la foc.

Se lasa sa se raceasca in apa.

  • Daca vreti mai mult sirop se pun mai putine fructe.
  • Nu am dat cantitati de prune pentru ca fiecare pune cat doreste.
  • Din 1 kg. prune mi-au iesit 3 borcane de 800 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri