Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua integral, se dizolva in circa 330 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet.
Prepararea aluatului
Untura se spumeaza cu zaharul farin. Se adauga treptat ouale, circa 300 ml apa, sarea, uleiul si vanilina ; se continua baterea pina ce compozitia devine o crema, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet. Compozitia se amesteca in continuare pana la completa omogenizare. Apoi se adauga faina, se amesteca usor pina se incorporeaza toata cantitatea. Se lasa la rece la temperatura de +4°C circa 30 minute.
Modelarea si coacerea corabioarelor
Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se imparte in 10 bucati egale, se modeleaza pe planseta presarata cu faina in fitile lungi de circa 8 cm plate, cu latimea de circa 6 cm. Pe fiecare bucata se realizeaza un decor cu furculita sau croseta, in lungime. Se taie in romburi cu latura de circa 8 cm. Se asaza in tava, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).
Dupa coacere si racire se pudreaza cu zahar farin vanilat.