Corabioare (din aluat fraged)

Jun 23, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 5,4 kg faina
  • 2 kg untura
  • 300 g ulei
  • 1,8 kg zahar farin (pudra)
  • 500 g oua (10 buc) sau 110 g praf de oua integral
  • 20 g bicarbonat
  • 1 g vanilina
  • 20 ml otet
  • 15 g sare
  • Pentru modelat
  • 100 g faina
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin (pudra)
  • putina vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua integral, se dizolva in circa 330 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet.

Prepararea aluatului

Untura se spumeaza cu zaharul farin. Se adauga treptat ouale, circa 300 ml apa, sarea, uleiul si vanilina ; se continua baterea pina ce compozitia devine o crema, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet. Compozitia se amesteca in continuare pana la completa omogenizare. Apoi se adauga faina, se amesteca usor pina se incorporeaza toata cantitatea. Se lasa la rece la temperatura de +4°C circa 30 minute.

Modelarea si coacerea corabioarelor

Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se imparte in 10 bucati egale, se modeleaza pe planseta presarata cu faina in fitile lungi de circa 8 cm plate, cu latimea de circa 6 cm. Pe fiecare bucata se realizeaza un decor cu furculita sau croseta, in lungime. Se taie in romburi cu latura de circa 8 cm. Se asaza in tava, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

Dupa coacere si racire se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • O bucata: 80 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri