Cornulete cu nuci (din aluat fraged)

Jun 23, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 5,8 kg faina
  • 3,3 kg margarina
  • 1,7 kg miez de nuca
  • 800 g oua (16 buc) sau 180 g praf de oua integral
  • 1 g vanilina
  • Pentru modelat
  • 300 g faina
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin (pudra)
  • putina vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 530 ml apa calduta. Miezul de nuca se curata de impuritati si se macina.

Prepararea aluatului

Margarina se amesteca cu miezul de nuca, se adauga ouale, vanilina si se framinta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita care se lasa la odihna pe planseta, circa 30 minute.

Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se modeleaza in fitile subtiri cu grosimea de circa 1,5 cm care se taie in bucati de 5-6 cm, se modeleaza in forma de corn si se asaza in tava. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura ridicata (250-220°C).

Dupa coacere, se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • Gramaj produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri