Cornulete cu rahat

Oct 1, 2009 - Dulciuri

Va mai amintiti de celebrele cornulete nelipsite de la mesele festive ale bunicilor ?

Ingrediente
  • 200 g. unt
  • 100ml. lapte
  • 1 ou
  • 1 pachetel drojdie
  • 500-600 g. faina
  • 1 plic de zahar vanilat
  • zahar farin pentru pudrat
  • Portii: 50
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se framanta.

Se lasa sa se odihneasca 30 min. Se imparte compozitia in doua parti. Din fiecare parte se intinde o foaie, se taie patratele , se pune o bucata de rahat si se ruleaza.

Se dau la cuptor circa 30 min. Se scot cand sunt putin rumenite si se pudreaza calde.

  • Am pus aproximativ 500 g. faina.
  • Se pot pune si in masina de paine pe programul de framantat si dospit.
  • Se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri