Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 220 ml apa calduta. Albusul de ou praf se dizolva in circa 580 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Miezul de nuca se curata de impuritati si se macina.
Prepararea aluatului
Galbenusurile de ou se amesteca cu sarea, se adauga untura (margarina), frisca, bicarbonatul dizolvat in otet, circa 100 ml apa si se obtine o compozitie care se framinta cu faina. Se obtine un aluat de consistenta potrivita, care se lasa in repaos 30 minute. Dupa trecerea timpului de repaos, aluatul se intinde in foaie cu grosimea de 3-4 milimetri care se unge cu untura, se ruleaza si se lasa la odihna 20-30 minute.
Prepararea umpluturii
Albusurile de ou se amesteca cu zaharul, se bat pina la dizolvarea completa a acestuia, se adauga miezul de nuca, pesmetul si vanilina si se amesteca pana la omogenizare.
Modelarea, coacerea cornuletelor
Dupa trecerea timpului de repaos, ruloul se imparte in 100 bucati egale. Fiecare bucata de rulou se platizeaza, apoi se intinde putin cu merdeneaua pe planseta unsa cu untura. Se obtine o foaie sub forma de triunghi cu grosimea de 2-3 milimetri. La baza triunghiului, se asaza circa 35 g umplutura si se ruleaza spre virf, se modeleaza in forma de corn si se asaza in tava. Se lasa la odihna 10-15 minute, se introduc in cuptor si se coc la temperatura ridicata la inceput (250-220°C), apoi la temperatura moderata (220-180°C).
Dupa coacere si racire, se pudreaza cu zahar farin vanilat.