Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne, ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 70 ml apa calduta. Albusul de ou praf se dizolva in circa 300 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Miezul de nuca se alege de impuritati si se macina. Drojdia se dizolva in circa 100 ml apa calduta la temperatura de 35-40°C.
Prepararea aluatului
Untul se spumeaza cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile de ou, sarea, se continua amestecul (baterea) pana ce compozitia capata consistenta unei creme, dupa care se adauga drojdia dizolvata in apa calduta, bicarbonatul dizolvat in otet, faina si se amesteca usor pana se incorporeaza intreaga cantitate de faina, apoi se lasa la rece circa 30 minute.
Prepararea umpluturii
Albusurile de ou se bat spuma cu zaharul si vanilina, pana la dizolvarea completa a zaharului. Apoi, se amesteca cu miezul de nuca, pana la uniformizare.
Modelarea si coacerea
Aluatul se imparte in 100 bucati egale, care se modeleaza pe planseta presarata cu faina in foi ovale cu grosimea de circa 0,3 cm. La mijlocul fiecarei bucati se asaza circa 22 g umplutura, cu ajutorul unui pos cu dui, se ruleaza spre virf, se modeleaza in forma de corn si se asaza in tava. Se lasa 10-15 minute sa creasca la temperatura camerei de lucru, dupa care se introduc in frigider la temperatura de aproximativ +4°C, unde se tin 10-15 minute. Se ung la suprafata cu galbenus de ou, se lasa sa se usuce galbenusul si se ung din nou. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).