Cornulete "Presburg" (din aluat fraged)

Jun 23, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 3 kg faina
  • 500 g zahar farin (pudra)
  • 750 g unt amestec cu margarina 50%
  • 150 g oua (6 galbenusuri) sau 45 g galbenus de ou praf
  • 100 g drojdie de bere
  • 15 g bicarbonat
  • 15 ml otet
  • 30 g sare
  • Pentru modelat
  • 150 g faina
  • Pentru crema
  • 800 g zahar
  • 1,3 kg miez de nuca
  • 250 g oua (10 albusuri) sau 35 g albus de ou praf
  • putina vanilina
  • Pentru decor
  • 100 g oua (4 galbenusuri)
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne, ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 70 ml apa calduta. Albusul de ou praf se dizolva in circa 300 ml apa calduta. Bicarbonatul se dizolva in otet. Miezul de nuca se alege de impuritati si se macina. Drojdia se dizolva in circa 100 ml apa calduta la temperatura de 35-40°C.

Prepararea aluatului

Untul se spumeaza cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile de ou, sarea, se continua amestecul (baterea) pana ce compozitia capata consistenta unei creme, dupa care se adauga drojdia dizolvata in apa calduta, bicarbonatul dizolvat in otet, faina si se amesteca usor pana se incorporeaza intreaga cantitate de faina, apoi se lasa la rece circa 30 minute.

Prepararea umpluturii

Albusurile de ou se bat spuma cu zaharul si vanilina, pana la dizolvarea completa a zaharului. Apoi, se amesteca cu miezul de nuca, pana la uniformizare.

Modelarea si coacerea

Aluatul se imparte in 100 bucati egale, care se modeleaza pe planseta presarata cu faina in foi ovale cu grosimea de circa 0,3 cm. La mijlocul fiecarei bucati se asaza circa 22 g umplutura, cu ajutorul unui pos cu dui, se ruleaza spre virf, se modeleaza in forma de corn si se asaza in tava. Se lasa 10-15 minute sa creasca la temperatura camerei de lucru, dupa care se introduc in frigider la temperatura de aproximativ +4°C, unde se tin 10-15 minute. Se ung la suprafata cu galbenus de ou, se lasa sa se usuce galbenusul si se ung din nou. Se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • O bucata: 65 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri