Cornulete sucevene (din aluat fraged)

Jun 23, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru aluat
  • 2,750 kg faina
  • 2,750 kg branza de vaci
  • 2,750 kg margarina
  • 1 g vanilina
  • Pentru modelat
  • 300 g faina
  • Pentru umplutura
  • 3,4 kg gem
  • 1 kg pesmet
  • Pentru decor
  • 200 g zahar farin (pudra)
  • putina vanilina
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina si pesmetul se cern.

Prepararea aluatului

Din faina, brinza de vaci, margarina si vanilina se framanta un aluat de consistenta moale care se lasa la fragezit aproximativ 12 ore, la lemperatura de +4°C.

Prepararea umpluturii

Gemul se amesteca cu pesmetul pana se uniformizeaza.

Modelarea, coacerea

Aluatul se intinde cu merdeneaua pe planseta presarata cu faina, in foaie subtire cu grosimea de 3-4 milimetri, care se taie in bucati patrate cu latura de 5 cm. Pe fiecare bucata se asaza umplutura, se ruleaza si se modeleaza in forma de cornulet. Se asaza in tava, se introduc in cuptor si se coc la temperatura moderata (180-220°C).

Dupa coacere, se pudreaza cu zahar farin vanilat.

  • Gramaj produs finit: 10 kg

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri