Jun 23, 2014 - Dulciuri
Operatii pregatitoare
Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusul de ou praf se dizolva in circa 440 ml apa calduta. Albusul de ou praf se dizolva in circa 1 litru apa calduta. Miezul de nuca se curata de impuritati si se zdrobeste cu merdeneaua.
Prepararea aluatului
Untul se amesteca cu galbenusurile de ou, vanilina si sarea, pana se omogenizeaza, dupa care se incorporeaza treptat cantitatea de faina. Se obtine un aluat care se imparte in 100 bucati egale care se rotunjesc si se lasa in repaos circa 30 minute.
Prepararea umpluturii
Albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilina si se amesteca cu miezul de nuca.
Modelarea, coacerea si finisarea produsului
Bucatile de aluat se intind cu ajutorul merdenelei pe planseta presarata cu faina si se obtin foi de circa 15 cm lungime de forma triunghiulara. Pe fiecare foaie se asaza 30-35 g umplutura cu ajutorul unui pos cu dui, se ruleaza, dindu-i-se forma de corn. Se asaza in tava si se coc la temperatura moderata (180-220°C). Dupa coacere si racire, se pudreaza cu zahar farin vanilat.