Cornuri cu ciocolata

Feb 20, 2015 - Dulciuri

Miroase asa de bine in casa a copt! Cornurile cu ciocolata, cu gem sau cu branza dulce si stafide sunt numai bune de pus la pachet copiilor sau pentru o cina mai usoara, cu o cana de lapte alaturi. Va poftesc si pe voi sa le incercati, dar cu masura, caci ne pufosim precum ele, cornurile! :)

Ingrediente
  • 500 g faina
  • 1 lingurita cu sare
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 galbenusuri de ou
  • 3 linguri cu unt
  • 300 ml lapte
  • ciocolata Nutella pentru umplutura
  • 1 galbenus de ou pentru uns
  • 1 lingura cu zahar presarat peste cornuri
  • Portii: 16
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Am pregatit ingredientele pentru aluat: am pus in vasul robotului ingredientele uscate (faina, sare, zahar, zahar vanilat, drojdie), am mixat cateva secunde, apoi am adaugat galbenusurile, untul si laptele. Am mixat in continuare, pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de vasul robotului.

Am lasat aluatul sa creasca. Dupa ce a dospit bine, l-am rupt in doua bucati, din care am intins cate o foaie, pe care am taiat-o apoi in opt. Daca vreti cornuri mai mari, taiati aluatul in sase, de exemplu, sau in mai multe bucati daca vreti sa faceti cornuri mai mici.

Am uns fiecare triunghi format cu crema de ciocolata, lasand marginile libere, dupa care am rulat aluatul incepand cu partea mai lata, spre varf.

Am asezat cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am uns cu galbenus de ou.

Am pregatit cornuri si cu crema de branza dulce, cu stafide, exact la fel, doar ca peste galbenusul cu care le-am uns am presarat si zahar brun.

Dupa ce le-am mai lasat putin la odihnit, am pus cornurile la cuptor, care deja era incins la 200 grade, pret de 30 minute.

Nu va mai povestesc ce miros imbietor ne-a invaluit casa cand au inceput sa se coaca.

Le-am lasat la racit, dar nu au rezistat prea mult...

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri