Cornuri cu pasta de fructe (din aluat dospit)

Jun 18, 2014 - Dulciuri

Ingrediente
  • Pentru maia
  • 1 kg faina
  • 300 g drojdie de bere
  • 600 ml lapte sau 60 g lapte praf
  • 100 g zahar
  • Pentru aluat
  • 5 kg faina
  • 1,8 l lapte sau 180 g lapte praf
  • 800 g zahar
  • 900 g oua (18 buc) sau 200 g praf de oua integral
  • 300 g ulei
  • 1 g vanilina
  • 60 g sare
  • Pentru umplutura
  • 3,5 kg pasta de fructe (cirese, visine, capsuni, pepene)
  • 300 g biscuiti
  • Pentru modelat si uns tavile
  • 150 g ulei
  • Pentru decor
  • 200 g oua (4 bucati)
  • Portii: 100
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se clatesc cu apa rece. Praful de oua se dizolva in circa 600 ml. apa calduta. Laptele se fierbe. Laptele praf se dizolva in 2,400 ml. apa si se fierbe. Uleiul se incalzeste pina la temperatura de 35-40°C. Biscuitii se zdrobesc cu merdeneaua (sucitor) pana se obtine o pudra.

Prepararea maielei

Drojdia se amesteca cu zaharul, se dizolva in laptele cald la (35-40°C), se adauga treptat faina. Se obtine maiaua peste care se presara putina faina si se lasa la fermentat (dospit) la temperatura de 35-40°C, pana isi mareste volumul de 2-3 ori.

Prepararea aluatului

Ouale se amesteca cu sarea si zaharul, se adauga laptele cald (35-40°C) si vanilina. Se obtine o compozitie care se amesteca cu maiaua si se framanta cu faina. Dupa incorporarea intregii cantitati de faina, se adauga treptat grasimea incalzita (35-40°C) si se framanta pana la incorporarea completa. Framantarea se considera terminata atunci cand aluatul se desprinde de peretii vasului si apar la suprafata bule de aer, dupa care se lasa la dospit cu vasul acoperit 60-90 minute. in timpul fermentarii, se realizeaza 1-2 reframantari prin introducerea marginii aluatului spre interior.

Prepararea umpluturii

Pasta de fructe se amesteca cu pudra de biscuiti, pina se obtine o compozitie omogena.

Modelarea, coacerea si finisarea produsului

Aluatul se imparte in 100 bucati egale care se modeleaza rotund pe planseta unsa cu ulei. Se intind cu merdeneaua in forma de triunghi. La baza triunghiului se asaza circa 35 g. umplutura, (se intinde putin), se indoiesc marginile triunghiului de la virf spre baza apoi se ruleaza spre virf, se modeleaza in forma de corn. Se asaza in tava unsa cu ulei, se lasa sa creasca, se ung cu ou la suprafata si se introduc in cuptor. Se coc la temperatura moderata (180-220°C).

  • O bucata: 120 g

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri